Matilda Gustavsson – Het bolwerk

Matilda Gustavsson Het boelwerk recensie en informatie over de inhoud van het boek over de misstanden  bij de Zweedse Nobelprijsacademie. Op 14 februari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar het boek van de Zweedse schrijfster Matilda Gustavsson.

Matilda Gustavsson Het bolwerk Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek Het bolwerk van de Zweedse schrijfster Matilda Gustavsson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de ondergang van de Zweedse Nobelprijsacademie van Matilda Gustavsson.

Matilda Gustavsson Het bolwerk Recensie

Het bolwerk

De ondergang van de Zweedse Nobelprijsacademie

  • Schrijfster: Matilda Gustavsson (Zweden)
  • Soort boek: non-fictie boek
  • Origineel: Klubben
  • Nederlandse vertaling: Eline de Jong, Janny Middelbeek-Oortgiesen
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Verschijnt: 14 februari 2020
  • Omvang; 304 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Waardering voor het boek

  • De journalistieke ontmaskering van grootschalig seksueel machtsmisbruik door een schijnbaar onaantastbare autoriteit (NRC – ●●●●●)
  • Leest als een thriller (Volkskrant, ∗∗∗∗)

Flaptekst van het boek van Matilda Gustavsson

De Zweedse Academie, verantwoordelijk voor het jaarlijks uitreiken van de Nobelprijs voor Literatuur, komt op 22 november 2017 onder vuur te liggen wanneer een Zweedse krant een onderzoek publiceert dat de ondergang van de Academie tot gevolg heeft. Journalist Matilda Gustavsson wist te infiltreren in het mysterieuze en volledig besloten bolwerk waar ze op een verhaal stuitte over seksueel misbruik, intimidatie en corruptie.

Het verhaal begint in 1996, wanneer de Zweedse Academie een brief ontvangt om de leden te waarschuwen voor kunstenaar Jean-Claude Arnault – getrouwd met een van de leden van de Academie. Hij wordt beschuldigd van het lastigvallen van tientallen vrouwen. Maar ondanks deze waarschuwing wordt er geen actie ondernomen. Tweeëntwintig jaar later verbreekt Matilda Gustavsson deze stilte. Met toegang tot belangrijke getuigen en ingewijden brengt Gustavsson hét schandaal rondom deze prestigieuze Nobelprijs voor Literatuur aan het licht en onthult een verregaande machtsstrijd in een van de meest verheven culturele kringen. Door een koor van getuigenissen samen te voegen met nooit eerder onthulde details, presenteert Gustavsson een waargebeurd verhaal dat absurder is dan menig roman.

Bijpassende Boeken en Informatie