Maurice Swirc – De Indische doofpot

Maurice Swirc De Indische doofpot recensie en informatie boek over waarom Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië nooit zijn vervolgd. Op 8 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers het boek van de Nederlandse journalist en schrijver Maurice Swirc.

Maurice Swirc De Indische doofpot recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het boek De Indische doofpot, Waarom Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië nooit zijn vervolgd. Het boek is geschreven door Maurice Swirc. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse journalist Maurice Swirc

Maurice Swirc De Indische doofpot Recensie

De Indische doofpot

Waarom Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië nooit zijn vervolgd

  • Schrijver: Maurice Swirc (Nederland)
  • Soort boek: journalistiek boek
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 8 februari 2022
  • Omvang: 608 pagina’s
  • Prijs: € 32,50 – € 37,50
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië

Waarom zijn Nederlandse soldaten nooit vervolgd voor de oorlogsmisdaden die ze tussen 1945 en 1949 pleegden in toenmalig Nederlands-Indië? Tijdens onderzoek voor De Groene Amsterdammer stuitte Maurice Swirc op documenten (met de status ‘zeer geheim’), die laten zien dat de hoogste militaire leiding en de regering in Den Haag door Nederlandse militairen gepleegde oorlogsmisdaden in de doofpot stopten. Dit gebeurde onder meer door klokkenluiders te negeren en te intimideren, bewijsmateriaal te vernietigen, onafhankelijk onderzoek te traineren en via juridische constructies als de Verjaringswet. Dit brisante en onthullende boek laat gedetailleerd zien hoe groot de impact van de Indische doofpot was op onze rechtsstaat.

Bijpassende boeken en informatie