Olivier van Beemen – Ondernemers in het wild

Olivier van Beemen Ondernemers in het wild recensie en informatie boek met het ontluisterende verhaal van een club witte ondernemers in Afrika. Op 18 april 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwste boek van de Nederlandse journalist en Afrikakenner Olivier van Beemen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Olivier van Beemen Ondernemers in het wild recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Ondernemers in het wild, het nieuwe boek van de Nederlandse journalist en schrijver Olivier van Beemen, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Olivier van Beemen Ondernemers in het wild

 

Ondernemers in het wild

Het ontluisterende verhaal van een club witte ondernemers in Afrika

  • Auteur: Olivier van Beemen (Nederland)
  • Soort boek: journalistiek boek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 18 april 2024
  • Omvang: 328 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Olivier van Beemen

Een witte directie die beslist wat er met Afrikaans grondgebied gebeurt: is dat nog van deze tijd?

African Parks geldt als hét succesnummer binnen de natuurbescherming. De organisatie, opgericht door Paul Fentener van Vlissingen en trouw gesteund door de Postcode Loterij, heeft in meer dan twintig Afrikaanse natuurgebieden het volledige gezag overgenomen van de staat. Ze beheert een oppervlak vergelijkbaar met Groot-Brittannië, met steun van westerse regeringen, de Europese Unie en filantropische miljardairs.

Maar is het nog van deze tijd, een witte directie die beslist wat er in Afrika gebeurt? En werkt de militaire aanpak van African Parks niet averechts? Veel omwonenden zijn ontevreden over het meedogenloze optreden van de rangers.

Na zijn prijswinnende Heineken in Afrika komt journalist Olivier van Beemen opnieuw met een onthullend en vlot geschreven boek. Hij deed drie jaar onderzoek, sprak met bijna driehonderd bronnen en reisde naar zes landen. Hij liet zich niet afschrikken door vier dagen gevangenschap en een beschuldiging van spionage in Benin, gevolgd door deportatie, en evenmin door de hardnekkige tegenwerking van African Parks zelf.

Olivier van Beemen is onderzoeksjournalist en schrijft onder meer voor Follow the Money en De Groene Amsterdammer. In 2019 won hij een Tegel voor zijn onderzoek naar Heineken in Afrika. Zijn boek Bier voor Afrika werd genomineerd voor diverse prijzen in binnen- en buitenland. Hij gaf de afgelopen jaren lezingen aan onder meer Princeton, Harvard en Sciences Po.

Bijpassende boeken