Sang-Ah Yoo – De bijbel van de Koreaanse keuken

Sang-Ah Yoo De bijbel van de Koreaanse keuken kookboek recensie en informatie over de inhoud, de gerechten en recepten. Op 10 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Carrera Culinair het nieuwe deel in de reeks Landenbijbel over gerechten en recepten uit Zuid-Korea. Hier lees je informatie over de inhoud van het kookboek, de schrijfster en over de uitgave.

Sang-Ah Yoo De bijbel van de Koreaanse keuken recensie

Als er in de media een boekbespreking en recensie verschijnt van De bijbel van de Koreaanse keuken geschreven door journaliste Sang-Ah Yoo, zodra deze in de media verschijnen.

Sang-Ah Yoo De bijbel van de Koreaanse keuken

De bijbel van de Koreaanse keuken

Van bulgogi tot bo-ssam en bibimbap en van allerlei soorten kimchi tot kimbap

  • Auteur: Sang-Ah Yoo (Nederland)
  • Soort boek: Koreaans kookboek, Landenbijbel 12
  • Uitgever: Carrera Culinair
  • Verschijnt: 10 mei 2024
  • Omvang: 496 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 34,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol Libris

Flaptekst van het kookboek met gerechten uit Korea

De bijbel van de Koreaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Koreaanse keuken wil leren kennen.

Van bulgogi tot bo-ssam en bibimbap en van allerlei soorten kimchi tot kimbap: in De bijbel van de Koreaanse keuken nemen Myung-ki Min en Sang Ah Yoo je mee op reis door de Koreaanse keuken. Een verrassende en gezonde keuken, waarin gefermenteerde ingrediënten zoals kimchi, gochujang en doenjang samen met rijst, noedels, allerlei groenten en zeewier, vis, vlees en tofu de basis vormen voor eindeloos veel hartverwarmende gerechten. Met meer dan 230 recepten.

  • Duidelijke how-to’s en technieken
  • Uitgebreide info over Koreaanse ingrediënten
  • Wegwijs door de toko en Koreaanse supermarkt

Myung-Ki Min en haar man Jung-Ha Yoo behoren tot de eerste generatie Koreanen die rond 1970 naar Nederland kwam. Samen runnen zij in Den Haag het Koreaanse eethuis Seoul Garden. Hun dochter Sang-Ah Yoo is journalist en werkte onder meer vanuit Seoul als Zuid-Korea-correspondent voor Trouw, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Onder toeziend oog van haar moeder tekende Sang-Ah voor dit boek alle recepten en bijzondere verhalen van haar ouders op. De bijbel van de Koreaanse keuken is hun eerste kookboek.

Bijpassende boeken