Trudy Dehue – Ei foetus baby

Trudy Dehue Ei foetus baby recensie en informatie boek met een nieuwe geschiedenis van zwangerschap. Op 20 april 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek over de geschiedenis van zwangerschap en abortus, geschreven door hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis Trudy Dehue.

Trudy Dehue Ei foetus baby recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Ei, foetus, baby, Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap. Het boek is geschreven door  Trudy Dehue. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek van de Nederlandse hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis Trudy Dehue.

Trudy Dehue Ei foetus baby recensie

Ei, foetus, baby

Een nieuwe geschiedenis van zwangerschap

  • Schrijfster: Trudy Dehue (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 20 april 2023
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 27,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over zwangerschap van Trudy Dehue

Een fascinerende geschiedenis van onze kennis over zwangerschap en abortus. Dit boek stelt fundamentele vragen over de gevolgen hiervan voor vrouwen.

Hoe is men in de afgelopen eeuwen te weten gekomen wat er in een zwangere buik gebeurt? Welke technieken en onderzoeksmethodes werden er toegepast? Ook de gebruikte woorden zijn van belang, want wanneer mag je ‘zwanger’ heten en op grond waarvan ben je dat van een ‘vrucht’, ‘foetus’ of ‘kind’? De antwoorden op deze vragen varieerden door de eeuwen heen, met steeds grote gevolgen voor menselijk lief en leed. Trudy Dehue is gefascineerd door de totstandkoming van kennis. Feiten worden gemaakt, betoogt ze, ze zijn het eindproduct van menselijk handelen en menselijke beslissingen. En dus schuilt er een verhaal achter elk feit dat wij nu vanzelfsprekend achten.

In Ei, foetus, baby ontrafelt Dehue de verhalen achter feiten over zwangerschap en zwangerschaps- beëindiging. Ze neemt de lezer mee door vijf eeuwen wetenschap, schijnt nieuw licht op de geschiedenis van abortus en brengt de soms gruwelijke, soms fascinerende en soms bevreemdende technieken en denkbeelden in kaart. En passant dringt tot de lezer door welke fundamentele vragen er spelen over de relatie tussen onze kennis en de werkelijkheid.

Bijpassende boeken en informatie