Tsead Bruinja – Ik ga het donker maken in de bossen

Tsead Bruinja Ik ga het donker maken in de bossen recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe dichtbundel. Op 4 juni 2019 verschijnt bij Uitgeverij Querido de nieuwe dichtbundel Ik ga het donker maken in de bossen van de Fries-Nederlandse dichter en Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja.

Tsead Bruinja Ik ga het donker maken in de bossen Recensie en Informatie

Als de redachtie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de dichtbundel Ik ga het donker maken in de bossen van de Dichter des Vaderlands, Tsead Bruinja. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina infformatie over de inhoud van Ik ga het donker maken in de bossen, lezen.

Tsead Bruinja Ik ga het donker maken in de bossen Recensie

Ik ga het donker maken in de bossen

  • Schrijver: Tsead Bruinja (Nederland)
  • Soort boek: gedichten, poëzie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 4 juni 2019
  • Omvang: 112 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Inhoud van Ik ga het donker maken in de bossen

Bomen, brommers, vliegtuigen, bossen, cirkelzagen, Nederland, politiek en figuranten figureren in Ik ga het donker maken in de bossen van, de nieuwe, bruisende bundel van de Dichter des Vaderlands. Zijn talent spat in al zijn facetten van deze nieuwe bundel af: Bruinja is een dichter die het gevoel en het experiment in zijn werk toelaat. ‘als deze wereld onderdeel is van iets wat één is / dan is dat één een één waaraan iets mist’.

Bruinja is een bevlogen ambassadeur voor de poëzie in de breedste zin: als bloemlezer, performer op podia en in de media, organisator van evenementen en aanjager van kruisbestuivingen met andere kunstvormen. Hij beweegt in zijn vaak geëngageerde poëzie moeiteloos tussen binnenwereld en buitenwijk – en waar het wel moeite kost, levert dat spannende poëzie op.’ Benoemingscommissie Dichter des Vaderlands.

Bijpassende Boeken en Informatie