Alfred Birney – Niemand bleef Recensie Dagboek

Alfred Birney Niemand bleef recensie Dagboek van Meneer B waardering en informatie over de inhoud van het boek. Op 4 april 2018 verschijnt van Alfred Birney Niemand bleef Dagboek van Meneer B. 2005-20011 als Privé-domein 303 bij Uitgeverij De Arbeiderspers.

Alfred Birney Niemand bleef Recensie Dagboek

Alfred Birney Niemand bleef Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Alfred Birney Niemand bleef Dagboek recensie en waarderin lezen. Daarnaast zijn hier nu al gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van het dagboek van Alfred Birney lezen dat als Privé-domein 303 wordt uitgegeven bij De Arbeiderspers.

Alfred Birney – Niemand bleef

Dagboek van Meneer B. 2005-2011

  • Titel: Niemand bleef
  • Schrijver: Alfred Birney (Nederland)
  • Soort boek: dagboek
  • Uitgever: De Arbeiderspers Privé-domein 303
  • Verschijnt: 4 april 2019
  • Omvang: 448 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering Volkskrant∗∗∗∗ (Arjan Peters)

Alfred Birney bij VPRO tv-programma Boeken

Op zondag 28 april 2019 was Alfred Birney te gast om uitgebreid van gedachten te wisselen over zijn nieuwe autobiografische boek Niemand bleef Dagboek van meneer B.

Inhoud Alfred Birney Niemand bleef

‘De nacht is mijn vijand als ik slaap, mijn vriend als ik waak.’ In 2005 wordt de wereld van Meneer B. kleiner als hij het na een hartinfarct rustig aan moet doen. In dit dagboek mijmert hij tijdens het herstel zonder schroom over voorbije liefdes, muziek maken, het schrijven, de boeken en de schrijvers die hem irriteren of inspireren. Hij fantaseert bij het uitzicht dat hij vanuit zijn flat heeft op vrijmoedige buurvrouwen. Hij maakt zich zorgen over zijn zoon die bij hem woont en zich afsluit. Gaandeweg herwint Meneer B. de lust om te schrijven en hij preludeert op een groots plan.

‘Met de berg aantekeningen van mijn vader en fragmenten van eigen hand zou het een dikke pil kunnen worden.’ Hij legt de kiem voor De tolk van Java. Een intieme blik in de wereld van Alfred Birney.

Bijpassende Boeken en Informatie