Alia Trabucco Zerán – Schoon

Alia Trabucco Zerán Schoon. Op 21 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff de roman Schoon van de Chileense schrijfster Alia Trabucco Zerán. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijfster en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de waardering en recensie van Schoon, de roman van Alia Trabucco Zerán.

Alia Trabucco Zerán Schoon recensie en informatie

Alia Trabucco Zerán is op 26 augustus 1983 geboren in Santiago, de hoofdstad van Chili. Ze heeft een MFA creative writing in Spaans from New York University en een  PhD in Spaans en Latin Amerikaanse studies van het University College London.

Haar debuutroman La Resta die verscheen in 2015 werd alom geprezen en in het Engels vertaald als The Remainder waarna in 2019 haar tweede roman Las Homicidas verscheen. Ook deze roman werd in het Engels vertaald als When Women Kill. De derde roman van Alia Trabucco Zerán, waarover je hier alles kunt lezen is het eerste boek dat in Nederlandse vertaling verschijnt.

Alia Trabucco Zerán Schoon

Schoon

  • Auteur: Alia Trabucco Zerán (Chili)
  • Soort boek: Chileense roman
  • Origineel: Limpia (2022)
  • Nederlandse vertaling: Mariolein Sabarte Belacortu
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 21 februari 2024
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Alia Trabucco Zerán

De uitzonderlijke nieuwe roman van Chileens literair talent Trabucco Zerán: een onvergetelijk portret van een vrouw, geknecht door haar omstandigheden – ontroerend en met een ijzersterk plot

Schoon begint met een onontkoombaar feit: er is een meisje gestorven.

Estela heeft haar moeder in het zuiden van Chili verlaten om te gaan werken bij een gezin in de hoofdstad Santiago, waar ze schoonmaakt en hun dochtertje opvoedt. Ze beschrijft de familie waarvoor ze zorgt, haar eigen familie die ze op het platteland achterliet, en de eenzaamheid, die zo ernstig is dat ze een nauwe relatie opbouwt met een zwerfhond die regelmatig langskomt. Langzamerhand komen de scheve machtsverhoudingen tussen haar en het gezin bloot te liggen en wordt duidelijk hoe onzichtbaar de rol van inwonende huishoudster is. Er is niemand die echt naar Estela luistert of zich voor haar ideeën interesseert. In de loop van zeven jaar verandert haar ogenschijnlijk simpele leven in een repetitieve en uiteindelijk gewelddadige nachtmerrie. Haar emotionele afstomping, samen met haar woede en uitputting, leiden ons naar het hart van de roman: naar wat er met het kind gebeurt.

Bijpassende boeken