Forugh Karimi – De moeders van Mahipar

Forugh Karimi De moeders van Mahipar recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 28 januari 2022 verschijnt bij Meriadiaan Uitgevers de debuutroman van de Afghaans-Nederlandse schrijfster Forugh Karimi. De roman heeft de Hebban Debuutrpijs 2023 toegekend gekregen.

Forugh Karimi De moeders van Mahipar recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de familieroman De moeders van Mahipar. Het boek is geschreven door Forugh Karimi. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de debuutroman van Forugh Karimi.

Forugh Karimi De moeders van Mahipar Recensie

De moeders van Mahipar

  • Schrijfster: Forugh Karimi (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Meridiaan Uitgevers
  • Verschijnt: 28 januari 2022
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Prijs: € 23,99 / € 11,99
  • Winnaar Hebban Debuutprijs 2023

Flaptekst van de debuutroman van Forugh Karimi

Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als hij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avonddienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement in Amsterdam-Oost. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig.

Ramín is op zijn derde samen met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt – maar pas als zijn grote liefde Saráh Lolo’s dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op z’n plek. Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is van de aanslag op Saráh en dan komt alles in een heftige, maar ook ontroerende stroomversnelling.

De hoofdpersonages Ramín, Lolo en Saráh vertellen de lezer een meerdere generaties omspannende, zeer bewogen familiegeschiedenis; bovenal is Karimi’s De moeders van Mahipar een ode aan de sterke vrouw.

Forugh Karimi NargisForugh Karimi (Nederland) – Nargis
Afghaans-Nederlandse novelle
Uitgever: Meridiaan Uitgevers
Verschijnt: 2 december 2023

Bijpassende boeken en informatie