Franco Faggiani – Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween

Franco Faggiani Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween recensie en informatie over de inhoud van deze Italiaanse roman. Op 14 januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij A.W. Bruna de Nederlandse vertaling van de nieuwe roman van Il guardiano della collina dei ciliegi, geschreven door Franco Faggiani. De roman is gekozen tot DWDD boek van de maand januari 2020.

Franco Faggiani Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de roman Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween, geschreven door Franco Faggiani. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze nieuwe roman van de Italiaanse schrijver Franco Faggiani.

Franco Faggiani Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween Recensie001Boek-Bestellen

Het jaar dat Shiko Kanakuri verdween

  • Schrijver: Franco Faggiani (Italië)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Origineel: Il guardiano della collina dei ciliegi (2 mei 2019)
  • Nederlandse vertaling: Saskia Peterzon-Kotte
  • Uitgever: Signatuur
  • Verschijnt: 14 januari 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • DWDD Boek van de maand januari

Flaptekst van de roman van Franco Faggiani

Ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen.

Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Het jaar dat Shiko Kanakuri verdwijnt gekozen tot DWDD boek van de maand

Op dinsdag 28 januari 2020 is de tweede roman van de Italiaanse schrijver Franco Faggiani door het boekenpanel van het tv-programma DWDD gekozen tot boek van de maand.

Bijpassende Boeken en Informatie