Ines Nijs De terugvlucht

Ines Nijs – De terugvlucht

Ines Nijs De terugvlucht recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe historische roman. Op 22 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Davidsfonds de nieuwe roman van de Vlaamse schrijfster Ines Nijs.

Ines Nijs De terugvlucht recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De terugvlucht. Het boek is geschreven door Ines Nijs. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van historische roman over de luchtvaart in Congo, geschreven door de Belgische schrijfster Ines Nijs.

Ines Nijs De terugvlucht Recensie

De terugvlucht

  • Schrijfster: Ines Nijs (België)
  • Soort boek: historische roman
  • Uitgever: Davidsfonds
  • Verschijnt: 22 februari 2022
  • Omvang: 204 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de nieuwe roman van Ines Nijs

Met De terugvlucht schreef Ines Nijs een aangrijpende en verrassend actuele historische roman over iemand die riskeert achtergelaten te worden door de vooruitgang en op alle vlakken op zoek moet naar een nieuw evenwicht.

Er was een tijd dat piloten én reizigers als avonturiers het luchtruim kozen, als pioniers de hemel bestormden. Vliegenier Victor Heylighen was een van hen. Hij hielp de Congoroute tussen Brussel en Leopoldstad uitbouwen, het werd de belangrijkste luchtverbinding van Sabena. Wanneer de snelle evolutie in de luchtvaart, die tijdens WO II reuzenstappen zette, een einde maakt aan zijn vanzelfsprekende overwicht, raakt zijn leven uit balans. Hoger, sneller, verder, meer: het is een vooruitgang waar hij niet in gelooft en die hij op zijn leeftijd moeilijk lijkt te kunnen bijbenen. Wat moet een piloot die altijd heeft gevlogen met het stuur stevig in handen, vertrouwend op zijn intuïtie en zijn ogen, met al die nieuwerwetse boordapparatuur? En wat als ook nog zijn persoonlijke leven uit balans raakt?

Bijpassende boeken en informatie