Kristina Sabaliauskaite – Peters keizerin

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin recensie en informatie over de inhoud van de historische roman uit Litouwen. Op 1 december 2021 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de Nederlandse vertaling van Pētera imperatore, geschreven door de Litouwse schrijfster Kristina Sabaliauskaite.

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Peters keizerin. Het boek is geschreven door Kristina Sabaliauskaite. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de historische roman van de Litouwse schrijfster Kristina Sabaliauskaite.

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin Recensie

Peters keizerin

  • Schrijfster: Kristina Sabaliauskaitė (Litouwen)
  • Soort boek: Litouwse historische roman
  • Origineel: Pētera imperatore
  • Nederlandse vertaling: Anita van der Molen
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 1 december 2021
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Prijs: € 20 – € 25
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van de roman van Kristina Sabaliauskaitė

Voltaire noemde het ‘het Assepoesterverhaal van de achttiende eeuw’: hoe Marta Skowronska, een straatarme boerendochter, werd uitgehuwelijkt aan een Zweedse dragonder, door een bende Russische soldaten werd verkracht, werd verkocht als seksslavin en terechtkwam bij het Russische Hof. Daar werd ze al spoedig ontdekt door tsaar Peter de Grote, met wie ze trouwde en twaalf kinderen kreeg, van wie er slechts twee volwassen zouden worden.

Peters keizerin is het buitengewone verhaal van deze Litouwse vrouw, die haar leven lang niet kon lezen maar het wel schopte tot keizerin Catharina Ivan Rusland. Kristina Sabaliauskaite laat Catharina in deze schitterende historische roman zelf haar levensverhaal vertellen, vanaf haar sterfbed.

Peters keizerin is een aangrijpende roman over een onmogelijk huwelijk dat tegelijk een culturele kloof tussen Oost en West laat zien, over de permanente perikelen binnen het Russische Rijk, over de stichting van de stad Sint-Petersburg en over de eenzame strijd die Catharina als vrouw haar leven lang moest voeren om te worden wie ze was.

Kristina Sabaliauskaitè studeerde kunstgeschiedenis. Ze woont in Londen, waar ze jarenlang correspondent en columnist was. Peters keizerin is de bestverkochte roman in Litouwen aller tijden: er werden 80.000 exemplaren van verkocht, op een totale bevolking van 2,8 miljoen.

Bijpassende boeken en informatie