Kristina Sabaliauskaite – Peters keizerin II

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin II recensie en informatie over de inhoud van de historische roman uit Litouwen. Op 27 februari 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de Nederlandse vertaling van Pētera imperatore II, geschreven door de Litouwse schrijfster Kristina Sabaliauskaite.

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin II recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de historische roman uit Litouwen Peters keizerin II. Het boek is geschreven door Kristina Sabaliauskaite. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de historische roman van de Litouwse schrijfster Kristina Sabaliauskaite.

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin II recensie

Peters keizerin II

  • Schrijfster: Kristina Sabaliauskaitė (Litouwen)
  • Soort boek: Litouwse historische roman
  • Origineel: Pētera imperatore II (2022)
  • Nederlandse vertaling: Anita van der Molen
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 27 februari 2023
  • Omvang: 360 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 23,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de tweede historische roman van Kristina Sabaliauskaite

Peters keizerin II is het langverwachte vervolg op de bestverkochte Litouwse roman aller tijden, waarin het ongelooflijke levensverhaal van de Litouwse boerendochter Marta Skowronska wordt beschreven, die uiteindelijk als Catharina I de eerste keizerin van Rusland zou worden. Tijdens de laatste uren van haar leven blikt Catharina al bloed spuwend terug op haar huwelijk met Peter de Grote, de relatie tussen het Westen en het Oosten, haar positie als machtigste vrouw binnen het tsarenrijk en de weerzinwekkende tegenslagen die zij gedurende haar leven heeft moeten doorstaan.

Peters keizerin II is een verbluffende historische roman die de lezer een uniek inzicht geeft in het Rusland van de achttiende eeuw, dat verrassend veel parallellen toont met het Rusland van de eenentwintigste eeuw.

Kristina Sabaliauskaitė studeerde kunstgeschiedenis. Ze woont in Londen, waar ze jarenlang correspondent en columnist was. Peters keizerin is de bestverkochte roman in Litouwen aller tijden: er werden 80.000 exemplaren van verkocht, op een totale bevolking van 2,8 miljoen.

Kristina Sabaliauskaite Peters keizerin RecensieKristina Sabaliauskaitė (Litouwen) – Peters keizerin
Litouwse historische roman
Uitgever: Prometheus
Verschijnt: 1 december 2021

Bijpassende boeken en informatie