Lucebert – Vaarwel Achtergelaten gedichten

Lucebert vaarwel achtergelaten gedichten recensie en informatie over de inhoud van deze poëziebundel. Op 4 maart 2021 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij deze bundel met achtergelaten gedichten van de Nederlandse dichter Lucebert.

Lucebert Vaarwel Achtergelaten gedichten recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de bundel met achtergelaten gedichten vaarwel. Het boek is geschreven door Lucebert. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze poëziebundel van de Nederlandse dichter Lucebert.

Lucebert Vaarwel Achtergelaten gedichten Recensie

vaarwel

achtergelaten gedichten

  • Schrijver: Lucebert (Nederland)
  • Soort boek: gedichten
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 4 maart 2021
  • Omvang: 112 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van het boek met achtergelaten gedichten van Lucebert

Begin jaren vijftig woonde Lucebert in bij zijn vriend en mede- Vijftiger Bert Schierbeek en diens vrouw, Frieda Koch. In de woning aan de Amsterdamse Van Eeghenlaan raakte Lucebert in de ban van Frieda. Er ontstond een ingewikkelde driehoeksverhouding, en Schierbeek besloot zijn eigen huis te verlaten; Frieda en Lucebert bleven samen achter. In 1952 vond Frieda een nieuwe liefde. Toen die bij haar introk, moest de zevenentwintigjarige Lucebert halsoverkop verhuizen, waarbij hij veel dicht- en tekenwerk achterliet. Dat werk raakte in de vergetelheid en is pas nu herontdekt.

vaarwel. achtergelaten gedichten bevat gedichten die Lucebert tussen 1949 en 1952 schreef en toont de jonge dichter van zijn meest lyrische, verliefde en verlangende kant. Ook is er de speelse maar bloedernstige taalbarok die naar de hemel reikt én langs de afgrond scheert. Puntgaaf als de gedichten zijn passen ze prachtig in Luceberts vroege oeuvre. Deze uitgave, verrijkt met tekeningen uit dezelfde periode en facsimile’s van de gedichten, is een grote literaire gebeurtenis.

Bijpassende boeken en informatie