Mark Galeotti – We moeten het even over Poetin hebben

Mark Galeotti We moeten het even over Poetin hebben recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 7 maart 2022 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de heruitgave van de Nederlandse vertaling van het boek We Need to Talk about Putin, geschreven door de Britse schrijver en Rusland-kenner Mark Galeotti.

Mark Galeotti We moeten het even over Poetin hebben recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van We moeten het even over Poetin hebben. Het boek is geschreven door Mark Galeotti. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud dit boek over Vladimir Poetin van de Britse historicus en Rusland-expert Mark Galeotti.

Mark Galeotti We moeten het even over Poetin hebben Recensie

We moeten het even over Poetin hebben

  • Schrijver: Mark Galeotti (Engeland)
  • Soort boek: non-fictie
  • Origineel: We Need to Talk about Putin (2019)
  • Nederlandse vertaling: Paul Syrier
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 7 maart 2022
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Prijs: € 7,50 – € 12,50
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het boek over Poetin van Mark Galeotti

Wie is de echte Vladimir Poetin? Wat wil hij? En wat zal hij in de toekomst gaan doen?

Ondanks de miljoenen woorden die er al over Poetins Rusland zijn geschreven, lukt het het Westen nog altijd niet om een van ’s werelds machtigste politici, wiens invloed de wereld omspant en wiens macht reikt tot in de zenuwen van ons dagelijks leven, echt te begrijpen.

In dit compacte boek ontrafelt Mark Galeotti de man achter de mythe. Hij beschrijft de misvattingen die er over Poetin bestaan en legt uit hoe we zijn beslissingen kunnen duiden en zijn volgende stappen beter kunnen inschatten.

Van Poetins jonge jaren bij de KGB en zijn echte relatie met de Verenigde Staten tot aan zijn visie ten aanzien van Rusland (en de wereld), geeft Galeotti een ongeëvenaard inzicht in de man aan het stuur van de wereldpolitiek. Daarbij maakt hij gebruik van de nieuwste Russische bronnen, waarvan vele tot nu toe niet werden gepubliceerd.

Mark Galeotti (1965) is werkzaam aan het Institute of International Relations in Praag en verbonden aan het Nederlandse platform Raam op Rusland. Hij is de auteur van het veelgeprezen De Vory. De Russische supermaffia.

Bijpassende boeken en informatie