Mark O’Connell – Een spoor van geweld

Mark O’Connell Een spoor van geweld. Op 15 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Thomas Rap het boek over de moordenaar Malcom MacArthur van Mark O’Connell. Informatie over de inhoud van het boek kun je hier lezen. Daarnaast is er aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van Een spoor van geweld, geschreven door Mark O’Connell.

Mark O’Connell Een spoor van geweld

Mark O’Connel is geboren in de Ierse stad Kilkenny waar hij opgroeide en naar de middelbare school ging. Daarna studeerde hij  Engels aan het Trinity College in Dublin. Na zijn studie ging hij aan het werk als journalist en publiceerde artikelen in The New Yorker The New York Review of BooksThe New York Times Magazine en The Guardian. 

Bovendien schreef hij een aantal boeken. Zijn eerste boek To Be a Machine verscheen in 2017. Het werd in het Nederlands vertaald als De mensmachine. In 2020 verscheen zijn tweede boek Notes from an Apocalypse dat nog niet in het Nederlands is vertaald. Zijn derde boek waarover je hier veel kunt lezen, verscheen in 2023 in het Engels, De Nederlandse vertaling verschijnt in februari 2023.

Mark O'Connell Een spoor van geweld

Een spoor van geweld

Over het innerlijke leven van een moordenaar en de soms vage grens tussen waarheid en leugen

  • Auteur: Mark O’Connell (Ierland)
  • Soort boek: true crime, non-fictie
  • Origineel: A Thread of Violence (2023)
  • Nederlandse vertaling: Erik de Vries, Caspar Wijers
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 15 februari 2024
  • Omvang: 304 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het true crime boek van Mark O’Connell

Dublin, 1982. De socialite Malcom MacArthur is een graag geziene gast in aristocratische en intellectuele kringen en leidt als erfgenaam van een welvarend geslacht een zorgeloos bestaan in het teken van zijn passies: kunst en filosofie. Tot zijn erfenis plots opdroogt, hij besluit een bank te beroven en op brute wijze twee onschuldige mensen vermoordt.

Een kleine dertig jaar later heeft MacArthur zijn straf uitgezeten als journalist Mark O’Connell hem op de straten van Dublin benadert met de vraag of hij hem zijn verhaal wil vertellen. Schoorvoetend stemt MacArthur toe, maar meer dan eens spreekt hij zichzelf tegen tijdens hun talloze gesprekken en strookt zijn relaas niet met de feiten uit onderzoeken en politierapporten. Voor O’Connell rijst de vraag welk verhaal hij eigenlijk aan het schrijven is: de waarheid of een variant op de waarheid? En wat betekent het eigenlijk om over een moordenaar te schrijven.

Bijpassende boeken