Martijn den Ouden – Visioenen

Martijn den Ouden Visioenen recensie en informatie over de inhoud van de dichtbundel. Op 19 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Querido de bundel met nieuwe gedichten van Martijn den Ouden.

Martijn den Ouden Visioenen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de dichtbundel Visioenen. Het boek is geschreven door Marijn den Ouden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de bundel met nieuwe poëzie van de Nederlandse dichter Martijn den Ouden.

Martijn den Ouden Visioenen recensie

Visioenen

  • Auteur: Martijn den Ouden (Nederland)
  • Soort boek: gedichten, poëzie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 19 september 2023
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe dichtbundel van Martijn den Ouden

Een dichter krijgt door een speling van het lot de rol van profeet toebedeeld. De grens tussen gedicht en profetie vervaagt en de dichter wordt gedwongen om zijn gedichten/profetieën uit te spreken. Hij gaat confrontaties liever uit de weg – zoals de profeet Jona –, maar is gedoemd eenzelfde lot te ondergaan als deze Bijbelse figuur.

De echo van het bezwerende slotakkoord van Martijn den Oudens vorige dichtbundel Ruimtedagen vormde het startschot voor de volgende. De dichter vond in zijn stem een profetische kracht. Een symbiotische relatie tussen gedicht en visioen, tussen dichter en profeet groeide uit tot de bundel Visioenen.

Ik dacht dat het normaal was
dat iedereen ze zag
de gekleurde contouren
die van de mensen stralen
maar anderen zien ze niet
zelfs mijn moeder
ziet ze niet

Martijn den Ouden (Nieuw-Lekkerland, 1983) is dichter en beeldend kunstenaar. Hij werd geboren als predikantszoon en studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie. In 2010 verscheen zijn debuut Melktanden, volgens de Stichting Poëzieclub ‘het boeiendste debuut van het jaar’. In 2013 volgde De beloofde dinsdag en in 2017 Een kogelvrije zomer, dat werd genomineerd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2018. In 2020 verscheen zijn bundel Ruimtedagen.

Bijpassende boeken en informatie