Thomas Meyer – Hannah Arendt

Thomas Meyer Hannah Arendt biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 19 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van de biografie van de Duits-Amerikaanse en joodse filosofe Hannah Arendt. Het boek is geschreven door Thomas Meyer.

Thomas Meyer Hannah Arendt biografie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Hannah Arendt, De biografie. Het boek is geschreven door Thomas Meyer. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie van de filosofe en schrijfster Hannah Arendt.

Thomas Meyer Hannah Arendt biografie recensie

Hannah Arendt

De biografie

  • Auteur: Thomas Meyer (Duitsland)
  • Soort boek: biografie
  • Origineel: Hannah Arendt (2023)
  • Nederlandse vertaling: W. Hansen
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 19 september 2023
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 39,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Hannah Arendt

De langverwachte nieuwe biografie van Hannah Arendt – een van de belangrijkste denkers van de westerse wereld.

‘Ik geloof dat een denkproces altijd verbonden is met persoonlijke ervaring. Alle denken is nadenken, iets doordenken.’ Voor Thomas Meyer, een van de grootste kenners van Arendts werk, zijn deze uitspraken leidraad voor zijn levensgeschiedenis van Arendt. Deze richtlijnen volgt hij in zijn deels op nieuwe bronnen gebaseerde biografie.

Meyer beschrijft haar leven en werk van Koningsberg tot New York, van haar dissertatie over Augustinus tot de beschrijving en interpretatie van haar onvoltooide hoofdwerk Het leven van de geest. Meyer belicht de fascinatie en de kritiek die Arendts persoon en haar geschriften tijdens haar leven opriepen. Dankzij zijn ongeëvenaarde kennis en zijn heldere en onderhoudende stijl is Meyers biografie zowel voor de algemeen geïnteresseerde lezer als voor de kenners van het fenomeen Arendt zeldzaam interessant.

Hannah Arendt (Linden, Duitsland, 14 oktober 1906 – New York, 4 december 1975) studeerde filosofie en theologie in Berlijn en Marburg. In 1933 vluchtte ze van Duitsland naar Frankrijk. In 1941 emigreerde ze naar Amerika. Haar werk is politiek van aard en concentreert zich vooral op vrijheid en totalitarisme, denken, handelen en oordelen (Totalitarisme, De menselijke conditie, Over geweld). Ze werd wereldberoemd met haar verslag van het proces tegen Eichmann, Eichmann in Jeruzalem (1965). Haar essay De vrijheid om vrij te zijn, met een nawoord van Thomas Meyer, verscheen in 2019 bij Atlas Contact.

Bijpassende boeken en informatie