Anntje Peeters – Puur natuurlijk door de menopauze

Anntje Peeters Puur natuurlijk door de menopauze recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 10 april 2019 is dit boek over de menopauze verschenen bij Uitgeverij Manteau.

Anntje Peeters Puur natuurlijk door de menopauze Recensie

Wat een wijs en handzaam boekje vol met bruikbare adviezen heeft de Vlaamse gezondheidscoach en herboriste Anntje Peeters geschreven met Puur natuurlijk door de menopauze! Een boekje wat ik elke vrouw aanraad, ongeacht haar leeftijd. Een boekje waarin de wijsheid van de natuur zelf, waar bij gewoon onderdeel van zijn, haar krachtige en wijze plaats in mag nemen en dat mag naar mijn mening in het leven van geen enkele vrouw ontbreken.

In de introductie legt Anntje helder uit wat de menopauze eigenlijk inhoudt. Wat mij daarbij opvalt en heel blij maakt, is haar positieve benadering ervan. Ik heb inmiddels veel boeken gelezen over de menopauze en vind ze vaak erg gericht op kommer en kwel. Anntje slaagt er vanaf het eerste moment in heel helder te maken dat de menopauze en de periode daaromheen een volledig natuurlijk proces is en dat klachten eigenlijk helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn als wij Westerse vrouwen vaak denken. Ze doet dat o.a. door te laten zien hoe vrouwen uit verschillende culturen de menopauze beleven en ervaren.

Anntje Peeters Puur natuurlijk door de menopauze Recensie

Allereerst geeft ze tips voor een gezonde hormoonbalans en levensstijl die positief bijdragen tot een prettig verloop van de menopauze, ze geeft algemene adviezen over voeding en beweging. Vervolgens geeft ze advies over kruiden die kunnen ondersteunen tijdens deze fase in een vrouwenleven en geeft ze ook specifieke kruidenremedies voor bepaalde klachten. Alles is kort, bondig en helder uitgelegd en eigenlijk direct toepasbaar, mede door de leuke recepten die elk hoofdstuk meekrijgt.

Een boek dat iedere vrouw in haar boekenkast moet hebben staan!

Voor mijzelf waren er zeker een aantal grote eye-openers, zoals bijvoorbeeld dat iets simpels als het drinken van saliethee heel veel overgangsklachten kan verlichten (waarom vertelt niet elke huisarts ons dat??) en ik vond de positieve toon van het boekje echt heel fijn. Zoals ik al zei, Puur natuurlijk door de menopauze “moet” iedere vrouw gewoon in haar boekenkast hebben staan! Het boek is gewaardeerd met de maximale ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

Puur natuurlijk door de menopauze

Pak je klachten doeltreffend aan zonder bijwerkingen

  • Schrijfster: Anntje Peeters (België)
  • Soort boek: levenskunst, vrouwenboek
  • Uitgever: Manteau
  • Verschenen: 10 april 2019
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)

Bijpassende Boeken en Informatie