Shusaku Endo Het meisje dat ik achterliet Recensie

Shusaku Het meisje dat ik achterliet recensie waardering en informatie over de inhoud van deze Japanse roman. In december 2018 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot de roman van de Japanse schrijver Shusaku Endo Het meisje dat ik achterliet.

Shūsaku Endō Het meisje dat ik achterliet Recensie

Shusaku Endo Het meisje dat ik achterliet Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Shusaku Endo Het meisje dat ik achterliet recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier nu al gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien is op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van de roman van Shūsaku Endō Het meisje dat ik achterliet te lezen.

Shusaku Endo – Het meisje dat ik achterliet

  • Titel: Het meisje dat ik achterliet
  • Schrijver: Shusaku Endo (Japan)
  • Soort boek: Japanse roman, coming-of-age roman
  • Origineel: 私が棄てた女  (1963)
  • Nederlandse vertaling: M. Smolders
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschenen: december 2018
  • Omvang: 276 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Inhoud Shusaku Endo Het meisje dat ik achterliet

Het meisje dat ik achterliet (1964) van de veelgeprezen Japanse schrijver Shūsaku Endō is een aangrijpende roman over de keuzes van jonge volwassenen die leren wie ze zijn en wat ze willen in het leven. Het verhaal gaat over een weinig gemotiveerde student,
Tsutomu Yoshioka, die gebukt gaat onder een gebrek aan geld en een behoefte aan seks. Hij heeft een kortstondige affaire met Mitsu, een naïef plattelandsmeisje.

Ze delen het bed, hoewel zij daar nog niet aan toe is. Daarna laat hij haar vallen en zij blijft achter, hopend dat hij bij haar terug zal komen. Yoshioka vindt uiteindelijk een goede baan en legt het aan met het nichtje van de directeur van het bedrijf waar hij werkt, zich ervan bewust dat hem dat zal helpen in zijn verdere carrière. Na verloop van tijd raakt Yoshioka overmand door een gevoel van eenzaamheid en spijt om het meisje dat hij achterliet.

Bijpassende Boeken en Informatie