Stephanie Schuster – Alleen het beste

Stephanie Schuster Alleen het beste Wondervrouwen 2 recensie en informatie over de inhoud van de Duitse roman. Op 2 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Signatuur de Nederlandse vertaling van Von allem nur das Beste, Wunderfrauen 2, van de Duitse schrijfster Stephanie Schuster.

Stephanie Schuster Alleen het beste recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Wondervrouwen deel 2, Alleen het beste. Het boek is geschreven door Stephanie Schuster. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de tweede roman in de trilogie van de Duitse auteur Stephanie Schuster.

Recensie van Monique van der hoeven

Met heel veel plezier las ik vorig jaar het eerste deel van de trilogie Wondervrouwen, geschreven door de Stephanie Schuster en door Uitgeverij Signatuur uitgegeven in Nederlandse vertaling. Ik keek er dus ontzettend naar uit om deel 2 te lezen: Alleen het beste.

Heerlijk om de wondervrouwen weer opnieuw te ontmoeten in dit boek! Het winkeltje van Luise Dahlmann is inmiddels een goedlopende buurtwinkel en Luise heeft grootse plannen. Schoonzus Marie heeft het maar al te druk met het werk op de boerderij en de zorg voor het gezin – ze heeft inmiddels 4 kinderen. Helga, die na de “situatie” met Luise’s echtgenoot Hans een poos uit beeld verdween met haar zoon David, is inmiddels arts geworden. Min of meer bij toeval komen Luise en zij elkaar weer tegen en tegen alle verwachtingen in worden ze opnieuw dikke vriendinnen. Annabel verandert van “doktersvrouw” in een powervrouw, die van grote steun blijkt voor de winkel van Luise.

Dit deel van het boek beslaat de jaren 60 – een periode van groei, maar ook een roerige tijd, voor de dames persoonlijk, maar zeker ook als het op vrouwenemancipatie aankomt.

Deel 2 heb ik met net zoveel plezier gelezen als deel 1 – Stephanie Schuster heeft een gezellig en vlotte schrijfstijl, het voelt alsof de 4 dames je eigen vriendinnen zijn. Een dikke aanrader weer! De roman is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).


Stephanie Schuster Alleen het beste Wondervrouwen 2 recensie

Alleen het beste

Wondervrouwen 2

 • Auteur: Stephanie Schuster (Duitsland)
 • Soort boek: Duitse roman
 • Origineel: Von allem nur das Beste (2021)
 • Nederlandse vertaling: Davida van Dijke
 • Uitgever: Signatuur
 • Verschijnt: 2 mei 2023
 • Omvang: 480 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
 • Prijs: € 25,99 / € 14,99 / € 17,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van Wondervrouwen deel 2 van Stephanie Schuster

Aan het begin van de jaren zestig is er veel te doen in het winkeltje van Luise Dahlmann, haar trots. De schappen zijn tot de rand gevuld met verse producten uit de omgeving en lekkernijen van over de hele wereld. Luise wil de concurrentie bijblijven en de klanten vragen om zelfbediening en aanbiedingen. Drie vrouwen staan aan haar zijde in dit beweeglijke decennium: de alleenstaande moeder Helga, die als arts werkt, haar schoonzus Marie, die nu vier kinderen heeft, en Annabel, wier gezin uiteen dreigt te vallen. In deze de jaren zal het leven de vier vrouwen nog dichter bij elkaar brengen dan ze dachten.

Stephanie Schuster Alles wat je hart begeert Recensie Wondervrouwen 1Stephanie Schuster (Duitsland) – Alles wat je hart begeert
Wondervrouwen deel 1
Duitse roman
Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)
Een heerlijk wegleesboek over boeiende vrouwen. Een boek over een tijd die vooruitgang belooft in alle opzichten…lees verder >

Stephanie Schuster Vrijheid voorhanden Wondervrouwen 3 recensieStephanie Schuster (Duitsland) – Vrijheid voorhanden
Wondervouwen deel 3
Duitse roman
Uitgever: Signatuur
Verschijnt: 16 januari 2024

Bijpassende boeken en informatie